Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγουν λογαριασμοί στην ΕΠΟ [ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ?]

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ?

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων σε ότι αφορά την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, που είχε αποκαλύψει το e-reportaz.


Οι δικαστικοί λειτουργοί βρίσκονται ένα βήμα πριν την άσκηση διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς στην κατοχή τους έχουν ήδη και τα σχετικά υπομνήματα και τις έγγραφες εξηγήσεις που κατέθεσαν οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Γκαγκάτσης και κ. Σοφοκλής Πιλάβιος.

Εξηγήσεις έδωσε επίσης και ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο «καυτός» φάκελος βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και θα κρίνει εναντίον ποιών θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Δεν σημαίνει ότι μόνο όσοι κλήθηκαν και κατέθεσαν ως ύποπτοι θα καταστούν κατηγορούμενοι.Φυσικά ενδέχεται και για ορισμένους εξ αυτών η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Άνοιξαν και τραπεζικούς λογαριασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz οι εισαγγελικές Αρχές έχουν προχωρήσει και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων, καθώς προσπάθησαν να εντοπίσουν τα ίχνη που ίσως δώσουν νέο ποινικό ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι δυο υποθέσεις θα «τρέξουν» παράλληλα. Δηλαδή, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ολοκληρώσουν την ποινική προκαταρκτική έρευνα που αφορά την τέλεση αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ παράλληλα θα περιμένουν και τα αποτελέσματα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την συγκεκριμένη υπόθεση περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ καθώς, ενώ βάσει των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί μεταξύ ΕΠΟ και των εταιριών OPENTEC και PCSYSTEMS θα έπρεπε να είχαν γίνει 1.5 εκατ. ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές, τελικά πραγματοποιήθηκαν 15.530! Ακόμη πιο σκανδαλώδες είναι το γεγονός ότι οι συμβαλλόμενες εταιρίες πληρώθηκαν για το σύνολο των εξετάσεων που δεν έκαναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου