Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

2013: Η χρονιά που ο Κωστούρος έγινε Δήμαρχος!

«ο Δημήτρης Κωστούρος ορκίσθηκε το 2012 και όχι το 2013».
Το 2012 ο Δημήτρης Κωστούρος (αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος επί δύο θητείες, και κατ’ αξίαν αντιδήμαρχος για άλλες τρεις), ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης που διοικούσε τον Δήμο ως αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Δημάρχου Παν. Αναγνωσταρά.
Διοίκησε εφαρμόζοντας προϋπολογισμό που είχε καταρτισθεί και ολοκλήρωσε έργα που είχαν προγραμματισθεί από τον παραιτηθέντα Δήμαρχο, ο οποίος είχε άλλους στόχους. Διοίκησε με συνεργάτες που «κληρονόμησε» και υπαλλήλους που είχαν μάθει «σε άλλο τρόπο διοίκησης». Έπρεπε να ενημερωθεί για τις μεγάλες ανατροπές που είχαν επιφέρει ο Καλλικράτης και η κρίση. Έπρεπε να δημιουργήσει τους δικούς του διαύλους  επικοινωνίας με εκείνους που μπορούσαν να δημιουργούν ή να λύνουν προβλήματα του Δήμου Ναυπλιέων. Το 2012, εκ των πραγμάτων, ήταν η χρονιά της προσαρμογής και της προετοιμασίας.
Το 2013, ο Δημήτρης Κωστούρος, απέδειξε ότι είχε και σχέδιο, και γνώσεις και ικανότητεs                                                   Κατάρτισε ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό. Χωρίς ποτέ να χρησιμοποιεί με έπαρση τη λέξη ΕΓΩ, συνεργάσθηκε με τους κατάλληλους ανθρώπους και μέσα σε ένα χρόνο έφερε σε στάδιο υλοποίησης έργα και στρατηγικές που οι προηγούμενοι συζητούσαν και πάλευαν επί 20 χρόνια.
Το Μπούρτζι, που για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης του Τάκη Αναγνωσταρά, είχε βαλτώσει, ξεμπλόκαρε. Η ανακατασκευή και η πολιτιστική και τουριστική αξιοποίησή του μπήκε σε φάση υλοποίησης και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Το λιμάνι του Ναυπλίου που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ελλιμενισμού (άρα και προσέλκυσης) συγχρόνων κρουαζιερόπλοιων, εκσυγχρονίζεται. Η ανακατασκευή του και η τουριστική του αξιοποίηση μπήκαν σε φάση υλοποίησης και εντάχθηκαν και αυτά σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.                                                                                                                                                                                                                              
Παράλληλα έγινα πολλά μικρά έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών. Από την απλοποίηση διαδικασιών μέχρι  την ασφαλτόστρωση και επούλωση δρόμων, σε όλη την επικράτεια του Καλλικρατικού Δήμου. Από την ανάπτυξη των ποδηλάτων μέχρι την πληρωμή των οφειλών (πολλών εκατομμυρίων) σε μικροεπαγγελματίες, συνεργάτες και προμηθευτές του Δήμου.
Και τέλος, για να μπορέσει να μιλήσει για το δικό του όραμα και να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο Ναύπλιον, δημιούργησε την δική του Δημοτική Παράταξη (με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΝΑΥΠΛΙΟ η επόμενη μέρα»), με την οποία και θα διεκδικήσει την πρώτη του εκλογή ως επικεφαλής συνδυασμού και την εξουσιοδότηση να οδηγήσει τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων, στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, της νέας εποχής, ευκαιριών, που έρχεται για τον τόπο.
Το 2013, ο Δημήτρης Κωστούρος απέδειξε ότι μπορεί να είναι Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων.
Είναι λογικό λοιπόν, ο αιρετός που έδωσε διέξοδο στο διοικητικό κενό του 2012 και λειτούργησε ως επιτυχημένος Δήμαρχος το 2013 να δικαιούται να πιστεύει ότι οι Δημότες του Ναυπλίου και των συνενωμένων Δήμων (Ασίνης, Μιδέας, Τίρυνθας) θα τον επιλέξουν, το 2014,  ως τον Δήμαρχο που θα βάλλει τα θεμέλια για το Ναύπλιο της επόμενης μέρας.                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου