Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αποπνικτική έγινε για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν από τον δρόμο σχολικούς φύλακες, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 08.00 το πρωί, με το συγκεντρωμένο πλήθος να ζητάει από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποσύρει τη σχετική διάταξη που τους εντάσει στο πρόγραμμα κινητικότητας του Δημοσίου Τομέα. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν σχολικοί φύλακες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Έβρου, Λαρίσης και Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να τους δεχτεί ο υπουργός. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ορισμένοι από αυτούς κρατούν στα χέρια τους μαύρα μπαλόνια.

Λιποθυμία περαστικής

Λίγο μετά τις 10.20 το πρωί ορισμένοι από τους περίπου 500 διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τα ρεύματα κυκλοφορίας στη Λεωφ. Μεσογείων και τότε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Επικράτησε ένταση, με τους σχολικούς φύλακες να απωθούνται στην οδό Κουμπάρη.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για απροκάλυπτη βία από τους αστυνομικούς, οι οποίοι δημιούργησαν κλοιό γύρω από το κτήριο του υπουργείου, εμποδίζοντας την πρόσβαση στους διαδηλωτές.

Όπως δήλωσε ένας από τους σχολικούς φύλακες, μια νεαρή κοπέλα -η οποία δεν είχε καμία σχέση με την παράσταση διαμαρτυρίας και περνούσε τυχαία από το σημείο- δέχτηκε χημικά στο πρόσωπο και λιποθύμησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου