Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η ανακάλυψη των οστών του Άγιος Αλέξανδρος του Σβίρ.


Άγιος Αλέξανδρος ήταν δοξάζονται από εκπληκτικό θαύματα στη διάρκεια ζωής του, αλλά μετά το θάνατό του. Το 1545, ο μαθητής και ο διάδοχός του, ο ηγούμενος Jon σημείωσε ότι οι σημαντικότερες χρονολογίες στην ζωή του Αγίου. 1547, άρχισε να γιορτάζει το Άγιο, και έγινε η θέσεων εργασίας με τοπικές προοπτικές.

Στις 17 Απριλίου 1641, στη διάρκεια της αποκατάστασης της εκκλησία της Μεταμόρφωσης, τα ιερά λείψανα βρέθηκαν ολόκληρη, και του Ιερού Ναού της Μονής του ποταμού Σβιρ και καθιερώθηκε ως η καθολική εκκλησία τις εορτές: 30 Αυγούστου, Κοίμηση της Θεοτόκου και 17 Απριλίου, την ημέρα του την ανακάλυψη των λειψάνων του (την ημέρα της την ανακήρυξη).

Άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Σεραφείμ που ελήφθησαν κατά του ποταμού Σβιρ από τους Μπολσεβίκους στις 20 Δεκεμβρίου 1918, μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να αξιοποιήσουμε. Οδήγησε μια εκστρατεία από την συγχώνευση των οστών των Αγίων, που εκστρατεία συνεχίστηκε κατά την περίοδο 1919-1922. Πολλά από τα λείψανα των Αγίων στη Ρωσία έχουν κλαπεί και υποβάλλονται σε "επιστημονική εξέταση" ή εκτίθενται σε μουσεία antireligioase. Ορισμένες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ελπίζοντας ότι θα αποδειχθούν ότι τα οστά ήταν πλαστά, οι Σοβιετικοί πραγματοποιούνται περισσότερες δοκιμές. Ωστόσο, οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι μόνο τα οστά ήταν αυθεντικό. Τέλος, τα ιερά κειμήλια είχαν αποσταλεί στην στρατιωτική ακαδημία στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί παρέμειναν για σχεδόν ογδόντα χρόνια.

Μια δεύτερη ανακάλυψη των οστών του Αγίου Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1997.

Τα λείψανα βρέθηκαν άφθαρτο, δεδομένου ότι ήταν πότε ήταν κατέλαβαν. Αλλαγή της εμφάνισης του ιερού ταιριάζουν Περιγραφή κατέγραψα το 1641. Μόλις διαπιστώθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα ιερά λείψανα, ο Μητροπολίτης της Αγίας Πετρούπολης, Vladimir έδωσε την ευλογία για αυτούς που φέρονται για την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και κόρες Mucenițe, πίστις, Ελπίς και ΑΓΑΠΗΣ (17 Σεπτεμβρίου) για τέσσερις μήνες, πριν από την επιστροφή του ποταμού Σβιρ. Ενώ τα λείψανα της η Ιερά cinsteau Abbasi άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι τα ιερά λείψανα κυλούσε μια αρωματική σμύρνα.

Τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν από το μοναστήρι του Αλέξανδρος του Σβίρ ποταμός Αγίου το Νοέμβριο του 1998, πριν που συνεχίζει να λαμβάνει θέση θαυματουργές θεραπείες.

Η ανακάλυψη του λειψάνου του Αγίου Αλεξάνδρου του Σβίρ γιορτάζεται στις 17 Απριλίου.

Άγιος Αλέξανδρος μετακόμισε στον κύριο στις 30 Αυγούστου, 1533, σε ηλικία 85 ετών.


Shttp://tarosnews.blogspot.gr/

ΘΑΡΟΣ NEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου