Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Βαρια τιμωρια για το φονο του γουρουνοσκυλου στον Αλμυρο

Με ποινή  φυλάκισης 16 μηνών, 5.000 ΕΥΡΩ χρηματικό πρόστιμο, υποχρέωση να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και κατασχέθηκαν τρια λειόκανα όπλα που είχε στην κατοχή του τιμωρήθηκε ο 59χρονος Ν.Μ. που πυροβόλησε εν ψυχρό μέσα στο κέντρο της Σούρπης το γουρουνόσκυλο του Γ. Χουλιαρά.
Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση αλλά το πρόστιμο παραμένει.
Διαβάσαμε στο ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ :
Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα στη Σούρπη, όταν μια τουφεκιά ακούστηκε από ένα σπίτι κοντά στην πλατεία του χωριού. “Στου Γιώργου του Χουλιαρά έπεσε η τουφεκιά” είπαν οι θαμώνες του καφενείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την οικία του Γιώργου Χουλιαρά.
 
Ο γείτονας Ν.Μ. 59 ετών τουφέκισε και σκότωσε το σκυλί του κ. Χουλιαρά. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιος σήκωσε το τουφέκι και πυροβόλησε ένα σκύλο μέσα στο χωριό. Το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ επισκέφθηκε τη Σούρπη  και αναζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το απεχθές αυτό περιστατικό. Μιλήσαμε με τον κ. Γιώργο Χουλιαρά που μας εξιστόρησε πως έγινε το περιστατικό :
 
“Ήταν απόγευμα της 10ης Σεπτεμβρίου και ήμουν στον κήπο όταν είδα ένα κοτοπουλάκι του γείτονα να περνάει τη σήτα που χωρίζει την αυλή του με τη δική μου. Ένα κουταβάκι πήγε να παίξει με το πουλάκι και για να μην το πνίξει το πήρα το πήρα και το έβαλα πίσω στην αυλή του γείτονα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Τότε είναι που ακούω την τουφεκιά. Βγαίνω έξω και βλέπω ότι η Μάρθα, η σκύλα μου λείπει. Η Μάρθα προφανώς είχε πηδήξει από τη σήτα μέσα στην αυλή του γείτονα και αυτός θεώρησε σωστό να την πυροβολήσει. 
 
 
Και όχι μόνο την πυροβόλησε, αλλά την πέταξε στην αυλή ενός άλλου γείτονα.
 
Τον ρώτησα γιατί την τουφέκισε και μου απάντησε ότι την τουφέκισε γατί θεώρησε ότι ήταν αδέσποτο. Καλά του λέω δεν είδες ότι φόραγε κόκκινο λουράκι και είχε και καμπανάκι; Δεν είδες ότι είναι κυνηγόσκυλο; Καλά και τόσα χρόνια δεν την βλέπεις εδώ γύρω; Η απάντηση που πήρα ήταν αφοπλιστική. Τώρα την σκότωσα, κάνε με ότι θέλεις.
 
Πήρα τη σκύλα και την πήγα κατευθείαν στον κτηνίατρο στον Αλμυρό, ο οποίος μας είπε ότι το σκυλί πυροβολήθηκε σε απόσταση το πολύ πέντε μέτρων. Πήγα στην αστυνομία και υπέβαλλα μήνυση. Η αστυνομία ήρθε αμέσως τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο Βόλο με τη διαδικασία του αυτόφωρου. 
 
Πρέπει να σημειώσω ότι δεν είχαμε προβλήματα στις σχέσεις με τον γείτονα και ποτέ μα ποτέ η σκύλα δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν ήταν σκυλί. Ήταν άνθρωπος.”
 
 
Η κα. Κατερίνα Δίπλα που το σπίτι της είναι ακριβώς απέναντι μας είπε ότι η Μάρθα ήταν πολύ ήσυχο σκυλί και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψή της να επιτίθεται σε άλλα ζώα.
 
Όλη η οικογένεια Χουλιαρά αλλά και οι κάτοικοι της Σούρπης είναι συγκλονισμένοι από το περιστατικό και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως είναι δυνατόν να σηκώσει το όπλο κάποιος και να τουφεκίσει τη Μάρθα μέσα στο χωριό. Τα εγγόνια του κ. Χουλιαρά τον ρωτούσαν “ Παππού θα πυροβολήσει και εμάς εάν πηδήξουμε το φράχτη;”
 
Η Μάρθα ήταν ένα εξαιρετικό κυνηγόσκυλο αλλά και ισότιμο μέλος της οικογένειας και ο Κώστας Χουλιαράς αναρωτιέται “Πως είναι δυνατόν να σηκώνει κάποιος τουφέκι και να σκοτώσει ένα σκύλο. Έστω και αν αυτός είναι αδέσποτος.”
 
Η υπόθεση ήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου θα παιχτεί το πρώτο επεισόδιο στις δικαστικές αίθουσες του Βόλου.

Shttp://tarosnews.blogspot.gr/

ΘΑΡΟΣ NEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου