Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΚΑΝΕ "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΙΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ O IΔΙΟΣ

ΕΚΑΝΕ "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΙΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.ΕNO Η "ΠΟΛΙΟΔΟΜΙΑ" ΚΥΝΗΓΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩΝ?
Με κλείσιμο απειλείται το συσσίτιο του ενοριακού ναού Ευαγγελιστρίας στο Ναυπλίο, από το οποίο τρώνε σε καθημερινή βάση 150 άτομα της ευρύτερης περιοχής, εξαιτίας ενός προστίμου-μαμούθ για πολεοδομικές παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, η Πολεοδομία Ναυπλίου ζητάει από το ταμείο του συσσιτίου, που δίνει τροφή σε τουλάχιστον 80 οικογένειες, το αστρονομικό ποσό των 10.000 ευρώ για την τοποθέτηση μίας προκάτ-κατασκευής και την άμεση απομάκρυνσή της από τον χώρο του συσσιτίου.
Ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μπει σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία του, αφού μέσα στο προκατ βρίσκονται τα ψυγεία με τα τρόφιμα και τυχόν απομάκρυνσή του θα σημάνει την καταστροφή της δομής του.
«Είναι γνωστό πλέον ότι κάποιοι θέλουν να κλείσει το συσσίτιο για καθαρά ρατσιστικούς λόγους. Θεωρούν ότι υποβαθμίζεται η περιοχή διότι σιτίζονται και αλλοδαποί και για αυτό προσφεύγουν στον εύκολο τρόπο της καταγγελίας. Τους παραδίδω στην κρίση του Ναυπλιακού λαού», τονίζει ο πατήρ Ελευθέριος Μίχος, ιερέας του ναού και συνεχίζει «προφανώς οι ελεγκτικές αρχές νομίζουν πως έχουμε κάποια “Βίλα”, αντί για προκάτ συσσιτίου, έτσι η Πολεοδομία Ναυπλίου μας επιβάλλει πρόστιμο 10.000 ευρώ».
Η παράβαση έχει βεβαιωθεί για τα δύο τροχόσπιτα που έχουν τοποθετηθεί και στεγάζουν τον εξοπλισμό (ψυγεία και αποθήκες)  για την απαραίτητη λειτουργία του.
Η υπόσχεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ενταχθεί η ανέγερση νέου καταλλήλου κτιρίου για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του συσσιτίου να μην πληρούν  μέχρι σήμερα τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για παρασκευή και φύλαξη του φαγητού.
Ο π. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
, εκφράζει την αγανάκτηση του και τον προβληματισμό του για τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που δέχεται από παντού.
«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά κατηγορούμαι για την λειτουργία του συσσιτίου του Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου, διότι έχουν τοποθετηθεί δύο προκάτ για την εξυπηρέτηση του συσσιτίου, έχοντας μέσα τα ψυγεία.
Τι είναι καλύτερα ,να υπάρχουν δύο προκάτ για την λειτουργία του συσσιτίου εξυπηρετώντας 150 συνανθρώπους μας ή να κλείσει και να προσπαθούν μερικοί συνάνθρωποί μας να βρουν φαγητό στα σκουπίδια;» διερωτάται ο εφημέριος του ιερού ναού.
Προσωρινό λουκέτο είχε μπει στο συσσίτιο και τον περασμένο Σεπτέμβριο εξαιτίας των ίδιων προβλημάτων. Ωστόσο, τότε είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι η τοπική Εκκλησία, ο Δήμος και η Περιφέρεια και είχε βρεθεί λύση η οποία, όμως, αποδείχθηκε προσωρινή.
Αξίζει, πάντως, να τονισθεί πως ακόμη και σε αυτό το μικρό διάστημα που είχε ανασταλεί η λειτουργία του συσσιτίου, οι υπεύθυνοι εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο πλευρό των απόρων βοηθώντας τους με κάθε τρόπο.
Το «Γεύμα Αγάπης» εξυπηρετεί τους φτωχούς δημότες του Ναυπλίου τα τελευταία έξι χρόνια και η «Ιματιοθήκη Αγάπης» που δημιουργήθηκε μεταγενέστερα προμηθεύει με ρούχα τουλάχιστον 500 άτομα.
Ο αυξανόμενος αριθμός των αναξιοπαθούντων Ναυπλιωτών καθιστά αναγκαία την ύπαρξη υποδομής σε κτίρια και εξοπλισμό, δεδομένου ότι το συσσίτιο λειτουργεί μέσα σε τροχόσπιτα, ενώ η Ιματιοθήκη σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Shttp://tarosnews.blogspot.gr/

ΘΑΡΟΣ NEW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου