Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο 46χρονος αλλοδαπός χούλιγκαν που παρίστανε τον προπονητή!

Προδόθηκε από τις κάμερες της Λεωφόρου και του Ολυμπιακού Σταδίου ο 46χρονος ταραξίας που έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των επεισοδίων σε δύο συνεχόμενα ποδοσφαιρικά ντέρμπι της χώρας μας.
Χρειάστηκαν 2 εβδομάδες οι αρμόδιοι αστυνομικοί προκειμένου να καταλήξουν στα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του Πορτογάλου στην καταγωγή άνδρα ο οποίος -σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας -κατέχει εδώ και μήνες ηγετική θέση στους χούλιγκανς της ομάδας του λιμανιού.
«Έκανε το μοιραίο λάθος να είναι ακάλυπτος την ώρα των επεισοδίων!»
δήλωσε έκδηλα ανακουφισμένους στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής λίγα λεπτά με την δημοσιοποίηση της ευχάριστης είδησης προαναγγέλοντας ταυτόχρονα και νέες ταυτοποιήσεις ταραξιών μέσα στις επόμενες ώρες.
Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα:
«Τον ψάχναμε εδώ και μέρες.
Είναι Πορτογάλος στην εθνικότητα και το πλήρες όνομά του είναι Βίτορ Μάνουελ ντε Οιλβέιρα Λόπες Περέιρα.
Κυκλοφορούσε στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων με κουστούμι προκειμένου να μην κινεί ποτέ τις υποψίες των αρχών.
Ήταν undercover χούλιγκαν με σχέδιο.
Αυτό όμως που μας εξόργισε περισσότερο ήταν ότι πέρα από την βίαιη δράση του προσποιούνταν συστηματικά και τον προπονητή του Ολυμπιακού.
Το τελευταίο αποδεικνύει πως δεν ήταν ένας συνηθισμένος ταραχοποιός των γηπέδων.
Αντίθετα, δρούσε συνεχώς με οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης τόσο της φίλαθλης κοινής γνώμης, όσο και  επαγγελματιών ποδοσφαιριστών!
Η επιλογή του να μένει ακάλυπτος κατά τη διενέργεια των αξιόποινων πράξεων ήτανε καθοριστική ώστε να καταλήξουμε στην ταυτότητά του αμέσως μόλις διαπιστώσαμε τον πραγματικό ρόλο του στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και ΑΕΚ-ΟΣΦΠ.
Έχει ήδη ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη εναντίον του από τον εισαγγελέα και το μόνο που απομένει είναι η σύλληψή του.
Ας ελπίσουμε ότι το τελευταίο θα γίνει στα πλαίσια του αυτωφόρου προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Η υπόθεση αυτή δικαιώνει για ακόμη μία φορά τον νομοθέτη που επέβαλε την τοποθέτηση καμερών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της πατρίδας μας, αφού χωρίς το οπτικοακουστικό υλικό από τις συσκευές καταγραφής των γηπέδων η ταυτοποίηση του αλλοδαπού ταραξία θα ήταν αδύνατη
Για κάθε νεότερο στο θέμα θα σας κρατάμε ενήμερους».
Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 46χρονο!
Αντιμέτωπος με την κατηγορίας της τετελεσμένης απάτης και της κατά συρροή υποκίνησης πράξεων βίας σε αθλητικούς χώρους  βρίσκεται ο Πορτογάλος χούλιγκαν που καταζητείται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί της Πέμπτης ανθρωποκηνυγητό της Ελληνικής Αστυνομίας σε ύποπτους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού προκειμένου να καταστεί εφικτή η σύλληψή του πριν την λήξη του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου