Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου[ΜΕΤΟΧΙ]

ΟΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ 
Ο Άγιος Δημήτριος είναι γνωστός και ως Μετόχι, το οποίο είναι το παλαιότερο όνομα του. Είναι αναπτυσσόμενος οικισμός, έχει περίπου 864 κατοίκους και βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από το Ναύπλιο στο Λυγουριό.
Στον οικισμό λειτουργούν σχολικές μονάδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο), οι οποίες εξυπηρετούν το Αρκαδικό και το Αραχναίο. 
Οι βασικές ανάγκες μόρφωσης καλύπτονται, όπως και οι ανάγκες υγείας. Στον Άγιο Δημήτριο υπάρχει καινούριο αγροτικό ιατρείο που απέχει πολύ μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού και το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου που καλύπτουν τους κατοίκους.
Οι οικονομικοί πόροι των ανθρώπων του οικισμού βγαίνουν κυρίως από τις αγροτικές ασχολίες, καθώς υπάρχει σημαντική παραγωγή ελαιολάδου, εσπεριδοειδών, μελιού, τυριού κτλ
Ο Άγιος Δημήτριος, έδρα του τοπικού διαμερίσματος Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 864 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός του τοπικού διαμερίσματος ανέρχεται σε περίπου 925 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Γκάτζια με πληθυσμό 61 κατοίκους.
Στον Άγιο Δημήτριο δραστηριοποιείται επίσης, η ομάδα ποδοσφαίρου ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ όπου στον συγκεκριμένο αθλητικό όμιλο συμμετέχουν νέοι που στόχο έχουν τον αθλητισμό και την αγάπη για την ομάδα τους. Η ομάδα βρίσκεται στην Β΄Κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος και συνεχίζει να παίζει καλή μπάλα.
Στον Άγιο Δημήτριο υπάρχουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου το ένα είναι πέντε χ πέντε και το άλλο γήπεδο είναι της ομάδας του ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ εννοείται ότι και στα δύο γήπεδα μπορούν να αγωνιστούν και να γυμναστούν όλοι όσοι το επιθυμούν.
Επίσης στο ενεργητικό του Αγίου Δημητρίου είναι πολιτιστικός σύλλογος Αργολίδας Αγνούντα που έχει μέλη σχεδόν από όλο τον Νομό Αργολίδας.
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι
ο κ.Δημήτρης Κοτόπουλος.
Να σημειώσουμε ότι έχουμε την κεντρική εκκλησία του Αγίου Νικολάου και μπροστά στο ναό μια υπέροχη πλατεία που ειδικά το καλοκαίρι συχνάζουν όλοι οι νέοι.
Ο Άγιος Δημήτριος είναι ιδανικό μέρος με φυσική ομορφιά, κοντά στην πρωτεύουσα του νομού που είναι το Ναύπλιο,  και δίπλα στο Λυγουριό που είναι το κέντρο του Δήμου μας. Ακόμα είναι σχεδόν έτοιμος και ο δρόμος που θα συνδέει το χωριό του Αγίου Δημητρίου με το περιφερειακό της Αθήνας.
Ο Επισκέπτης στον  Άγιο Δημήτριο μπορεί να φάει και να διασκεδάσει, αφού βρίσκονται ωραίες ταβέρνες με καλά φαγητά και πολύ καλό κρασί. Ακόμα μπορεί να απολαύσει το καφέ αλλά και να πιεί το ποτό του σε καφέ μπάρ.

Τέλος πρέπει να αναφερθούμε και στον οικισμό Γκάτζιας, οι οικονομικοί πόροι είναι από αγροτικές δραστηριότητες, οι νέοι συμμετέχουν στην ομάδα του Παμμετοχικού και στα κοινά του τόπου μας. Στην Γκάτζια έχει πάρα πολύ ωραία θέα αφού μπορεί ο επισκέπτης να δεί απο μακριά το Ναύπλιο ένα μαγευτικό τοπίο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΠΙΤΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΓΚΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΘΑΡΟΣ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου